Добре дошли в моя блог!

Убедена съм, че всяко дете е миниатюрна енциклопедия – с всички нюанси на емоциите, откровеността, любопитството и със своята индивидуална житейска философия …нужно е само ние “големите”, да я прелистим и да се поучим от ежедневните уроци, които малките ни дават.

Няма по-добър съветник за гледане на дете от самото дете!

събота, 31 декември 2011 г.

Как пчелните продукти влияят на забременяването



Природни продукти при стерилитет
Известен като „нектар на боговете”, „желе на кралете”, медът отдавна е спечелил уважение заради своите лечебни и антивирусни свойства, но според изследователи от цял свят, той също така е от голяма полза за хората, които се борят със стерилитета.
Не едно проучване е доказало, че естествените храни и хранителни добавки могат наистина да помогнат безопасно за увеличаване на шансовете за забременяване.
Последните изследвания показват, че много често природните продукти могат да са ключът, който отключва фертилитета.

Пчелният прашец е един от натуралните продукти, които могат да повишат шансовете ви за забременяване. Доказано е, че помага при импотентност, менструални болки, ниско либидо, сексуална дисфункция, причинена от нарушения на простатата, стимулира яйчниковата функция и облекчава симптомите, свързани с ПМС.
Неотдавнашно изследване показва, че пчелният прашец значително подобрява производството на сперма при мъжете, а друго проучване демонстрира как може да повлияе благотворно при възпаление и подуване на простатната жлеза. В двойно сляпото контролирано проучване при 93 мъже, 43-ма приемали плацебо, а останалите 50 - пчелен прашец. Четиридесет и шест от петдесетте мъже, които вземали пчелен прашец, са били успешно лекувани, докато тези от контролната група не изпитали никакво значително подобрение.
Не всички добавки с пчелни продукти са с добро качество. В някои се открива замърсен пчелен прашец, а в други само следи от него, което прави добавката недостатъчно ефективна при проблеми с безплодието. Когато говорим за употреба на пчелен прашец при инфертилитет, количеството му често е най-важният аспект.
Най-висококачествени и с най-голямо количество от жизненоважната добавка са продуктите, произведени в Нова Зеландия - страната е прочута като едно от най-чистите места на Земята.
Ако се снабдите с пчелен прашец от пчелари, можете да го съхраните, като го замразите или изсушите - така субстанцията ще запази важните витамини, хранителни вещества и минерали.
Пчелният прашец, събран от пчели, а не получен директно от цъфтящи растения, съдържа много минерали; средно аритметично 20% белтъчини; общо съдържание на естествените захари до 40 %, натурални захари 10-15%, редуциращи захари до 7% и въглехидрати като декстрини, нишесте, целулоза, лактоза; витамини - почти всички от група В, С, Е, А, фолиева киселина, биотин, токоферол; ферменти; антибиотични вещества; биологично активни вещества; липиди; ароматни и пигментни вещества; ензими; важни и незаменими аминокиселини между 10 и 13%; етерни екстракти; смоли, въглеводороди (0,57%), стероли (0,6), полипептиди и т.н.

Пчелното млечице е изключително богато на хранителни вещества и може да подобри плодовитостта при мъжете и жените, като спомага за повишаване на качеството на спермата и яйцеклетките.
То е подходящо за тези, които страдат от предменструален синдром, ниски нива на естроген и нередовен менструален цикъл.
Скорошно проучване проследи ефектите на пчелното млечице при мъжки зайци, страдащи от "лятно безплодие". При прилагане на пчелно млечице изследователите открили увеличаване на фруктозата в семенната плазма, значително покачване на нивото на тестостерона, обема на семенната течност, увеличаване на общата продукция на сперматозоиди и подобряване на подвижността им, както и намаляване броя на увредени и мъртви сперматозоиди.
Изводът от изследването потвърждава, че пчелното млечице  противодейства на "лятното безплодие" при мъжките зайци и подобрява тяхното общо физиологично състояние.
Прясното пчелно млечице съдържа средно-аритметично 20% белтъчини, сред които и незаменимият протеин роялизин; нуклеинови киселини (ДНК и РНК); 10-хидрокси-2-деценова киселина (HDА) до 6,5%; мазнини до 5% (полиненаситени, мононенаситени и наситени мастни киселини, сред които линоленова и алфа-линоленова; захари до 18%; минерални соли (средно аритметично 2,7%); албумини и глобулини; витамини – почти всички от група В, вит.С, Н, РР, както и мастноразтворимите А, D, Е и К, ниацин, пантотенова киселина, биотин, инозитол; макро- и микроелементи, лецитин, колаген, гама глобулин и ацетилхолин; мощния антиоксидант р-хидроксибензоат (метилпарабен); естествени хормони (сред които тестостерон); каротиноиди (флавоноиди и фитостероли); ензими и биокаталитични съставки, които подпомагат клетъчната регенерация.

Прополис (пчелен клей)
Когато родителите разказват метафорични истории на малките си деца за птичките и пчеличките (първичното сексуално образование), рядко се замислят какво предоставят пчелите за човечеството, отвъд факта, че правят мед. Пчелите събират смолистата субстанция, наречена „прополис” от листа, пъпки и кората на дърветата, за да защитят кошерите си от болести и унищожение.
Проучвания показват, че това смолисто вещество представлява ефективно лекарство при безплодие, особено когато инфертилитетът се свързва с ранен стадий на ендометриоза при жените. В допълнение, той блокира действието на ароматазата - ензим, който играе доминираща роля в метаболизма на естрогена.
Интересно е, че пчелният прополис също така оказва отличен благоприятен ефект при дефекти във функцията на сперматозоидите - една от най-честите причини за мъжкото безплодие.
За екстракта от прополис е установено, че притежава способността да предпазва сперматозоидната мембрана от вредното действие на оксидативния стрес, като същевременно намалява реактивните субстанции на тиобарбитуровата киселина и освобождава лактатдехидрогеназа (ензим, изпълняващ жизненоважна роля в обмяната на въглехидрати).
Според предварително проучване на Fertility and Sterility, жените с ендометриоза и първичен стерилитет имат по-голям шанс да заченат, ако приемат пчелен прополис. Това е окуражаващо за милионите представителки на нежния пол, които страдат от безплодие, поради ендометриоза. В изследването взели участие 40 жени с лека ендометриоза и първичен стерилитет, които безуспешно опитвали да забременеят в продължение на поне две години. Те получавали два пъти дневно по 500 мг пчелен прополис или плацебо, в продължение на девет месеца. При приемалите пчелен прополис процентът на забременяване бил значително по-висок (60%), отколкото при приемалите плацебо (20 %). Сред жените, приемащи пчелен прополис, не са наблюдавани нежелани ефекти.
Пчелният клей съдържа смоли, восък, етерични масла, цветен прашец, дъбилни вещества, глюкозади, флавоноиди, органични киселини, агринин и пролин, алдехиди, етери, алкохоли, терпени, аминокиселини, въглеводороди, ненаситени мастни киселини, витамин В3, никотинова и пантотенова киселина, микроелементи като желязо, цинк, калций, алуминий, магнезий, силиций, калий и др., терпеноиди, ароматни в-ва, фенолови съединения и т.н.


Известни опасности:  Пчелните продукти трябва да се разглеждат като потенциално опасни, защото причиняват алергични реакции. След поглъщането на цветен прашец или пчелно млечице хора, алергични към специфични полени, са развивали астма, копривна треска и анафилактичен шок.
Задължително се консултирайте с Вашия лекуващ лекар преди да започнете да приемате някой от описаните пчелни продукти и обсъдете схемата на прием и количеството, което да вземате.



Източник:BG-Mamma

неделя, 11 декември 2011 г.

Няколко съвета за тези, които ще пътуват в компанията на децата си по празниците



Много деца и родители ще се отправят към различни по-близки и далечни дестинации покрай Коледа и Нова година, но имайте предвид, че точно по това време на сезона хората масово пътуват, апредварителната организация на вашата ваканция само ще ви спести допълнителен стрес и ненужна суматоха.

* Ако отивате на екскурзия, търсете хотел, който предлага семейни отстъпки като безплатна закуска за децата или намаление в цената на нощувките.

* Независимо колко ще трае самото пътуване, децата бързо могат да се отегчат от продължителното седене на едно място. Затова вашата задача е да заредите колата с различни пъзели, mp3 плеър или някакъв вид електронна игра, чрез които малчуганите да се разсейват. Само не им давайте всички пособия накуп, а едно по едно, за да не им доскучаят прекалено бързо.

* За пътуващите с кола, подготовката на возилото е от важно значение, особено с зимните условия на пътя. Проверете гумите, двигателя, антифриза, водата и не забравяйте да се снабдите с пособия за почистване на лед от прозорците. За всеки случай се запасете и с одеяла, докато чакате пътна помощ, ако евентуално закъсате на пътя.

* Заредете мобилните си телефони, а ако имате резервен вземете и него, за да сте откриваеми във всяка една ситуация.

* За тези от вас, които ще се возят със самолет е удачно да са на летището поне час и половина преди самия полет. За да намалите стреса у мъника, му разкажете по забавен начин какво предстои да се случи на борда на летателната машина. Не пропускайте още лакомствата и игрите, защото дългото чакане на летището никак няма да се понрави на детето ви.

* Винаги имайте едно наум, че малчуганите бързо се обезводняват, така че соковете и пълните бутилки с вода трябва да са неизменна част от багажа ви.

* Бъдете внимателни и като цяло избягвайте по-дългите дестинации. Би било чудесно, ако можете да заведете вашия син или дъщеря на някой екзотичен остров, но тези дълги полети биха били прекалено стресови за невръстното ви дете.
ИЗТОЧНИК

Share & Enjoy

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More