Добре дошли в моя блог!

Убедена съм, че всяко дете е миниатюрна енциклопедия – с всички нюанси на емоциите, откровеността, любопитството и със своята индивидуална житейска философия …нужно е само ние “големите”, да я прелистим и да се поучим от ежедневните уроци, които малките ни дават.

Няма по-добър съветник за гледане на дете от самото дете!

неделя, 11 декември 2011 г.

Няколко съвета за тези, които ще пътуват в компанията на децата си по празниците



Много деца и родители ще се отправят към различни по-близки и далечни дестинации покрай Коледа и Нова година, но имайте предвид, че точно по това време на сезона хората масово пътуват, апредварителната организация на вашата ваканция само ще ви спести допълнителен стрес и ненужна суматоха.

* Ако отивате на екскурзия, търсете хотел, който предлага семейни отстъпки като безплатна закуска за децата или намаление в цената на нощувките.

* Независимо колко ще трае самото пътуване, децата бързо могат да се отегчат от продължителното седене на едно място. Затова вашата задача е да заредите колата с различни пъзели, mp3 плеър или някакъв вид електронна игра, чрез които малчуганите да се разсейват. Само не им давайте всички пособия накуп, а едно по едно, за да не им доскучаят прекалено бързо.

* За пътуващите с кола, подготовката на возилото е от важно значение, особено с зимните условия на пътя. Проверете гумите, двигателя, антифриза, водата и не забравяйте да се снабдите с пособия за почистване на лед от прозорците. За всеки случай се запасете и с одеяла, докато чакате пътна помощ, ако евентуално закъсате на пътя.

* Заредете мобилните си телефони, а ако имате резервен вземете и него, за да сте откриваеми във всяка една ситуация.

* За тези от вас, които ще се возят със самолет е удачно да са на летището поне час и половина преди самия полет. За да намалите стреса у мъника, му разкажете по забавен начин какво предстои да се случи на борда на летателната машина. Не пропускайте още лакомствата и игрите, защото дългото чакане на летището никак няма да се понрави на детето ви.

* Винаги имайте едно наум, че малчуганите бързо се обезводняват, така че соковете и пълните бутилки с вода трябва да са неизменна част от багажа ви.

* Бъдете внимателни и като цяло избягвайте по-дългите дестинации. Би било чудесно, ако можете да заведете вашия син или дъщеря на някой екзотичен остров, но тези дълги полети биха били прекалено стресови за невръстното ви дете.
ИЗТОЧНИК

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share & Enjoy

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More