Добре дошли в моя блог!

Убедена съм, че всяко дете е миниатюрна енциклопедия – с всички нюанси на емоциите, откровеността, любопитството и със своята индивидуална житейска философия …нужно е само ние “големите”, да я прелистим и да се поучим от ежедневните уроци, които малките ни дават.

Няма по-добър съветник за гледане на дете от самото дете!

вторник, 18 януари 2011 г.

Симптоми на коликите

[бебе+колики.jpg]Коликите най-често се появяват, когато бебето е на около 2 до 3 седмици (или две до три седмици след планирания термин при преждевременно раждане)
За разлика от нормалния бебешки плач (когато са мокри, гладни или изморени), плачът по време на колики е неутешим и продължителен. Често той се повтаря по едно и също време на деня, много често това е късния следобед или привечер.
Ако вашето бебе има колики, коремчето му може да изглежда подуто. Възможно е и да забележите как детето свива и протяга крачета и изпуска газове докато плаче.
Коликите са обвинявани за дискомфорта и плача на иначе здравото бебе. Ако вашето бебе е на по-малко от пет месеца и плаче по повече от три часа в рамките на три дни и това се повтаря от повече от три седмици (не е моя измишльотина, но не знам колко научно е това определение) то най-вероятно се касае за колики. Коликите не са заболяване и в дългосрочен план няма да навредят на бебето, но коликите изобщо не са лесен период от живота на бебето. Нито за него, нито за родителите му.
Източник: Здраво бебе

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share & Enjoy

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More